I spillet Gonzo’s Quest tas vi med på en historisk reise til Peru i 1541. Der blir vi kjent med Gonzalo Pizarro. Bror til en annen kjent conquistador med fornavnet Francisco. I dette flotte spillet fra NetEnt med fantastisk grafikk og funksjoner, som faktisk er basert på en virkelig historisk person, blir vi med Gonzo inn i jungelen på jakt etter Inkaenes berømte gullby El Dorado. Dette spillet ble lansert i 2010, men selv i dag holder det stand som et av de mest populære spillene som er laget av denne anerkjente spillutvikleren.

Introduksjon av Avalanche-funksjonen

Gonzo’s Quest har 5 rader og 3 hjul. Det kan vinnes på 20 gevinstlinjer. En fiffig detalj er at på hver side av hjulene befinner det seg tall. Trykker man på et av disse lyser en av gevinstlinjene opp. Dermed kan man se at gevinster finnes på kryss og tvers, horisontalt og vertikalt.

Spillet har fem innsatsnivåer og seks myntverdier. Disse er 0.01, 0.02, 0.05, 0.10, 0.20 og 0.50 euro. Det minste man kan spille for per spinn er dermed 0,20 euro, mens det maksimale per spinn er 50 euro. Maksimal gevinst i spillet er 750 000 mynter. Tilbakebetalingsprosenten til spillerne (RTP) er på 96 prosent.

En innovativ ting med dette spillet var introduksjonen av Avalanche-teknologien. Hjulene spinner ikke. I stedet er symbolene fanget i stenblokker. Og disse stenblokkene kommer fallende og fyller skjermen.

Symbolene i spillet

Alle symbolene i spillet er mesterverker som er kjente symboler fra Inka-tiden. Symbolet med høyest verdi er den gylne Inka-masken i rent gull.

Ellers har spillet også hele 7 andre Inka-symboler med forskjellig verdi. Og Wild-symbolet må selvsagt ikke glemmes. Det er en stenblokk med et spørsmålstegn. Det dukker kun opp på hjul 2, 3 og 4. Det kan erstatte alle andre symboler for å gi bedre gevinstmuligheter.

Gonzo's Quest

Slik blir det gevinst

Med Avalanche fikk man altså fallende blokker. Målet med skredfunksjonen eller Avalanche-funksjonen er å få like symboler på en gevinstlinje fra venstre til høyre. Får man det pulveriseres symbolene og gir plass for nye symboler som kommer fallende ned og gir sjanse til en ny gevinst.

Hver gang man sikrer seg en gevinst tildeles man en gratisrunde. Og det betyr en ny sjanse til en enda større gevinst siden multiplikatoren som går fra 1x, via 2x og 3x til 5x, øker for hver gevinst. Det betyr gode sjanser for gullregn når skredet setter i gang. Og det holder på helt til det ikke er flere vinnende kombinasjoner på skjermen.

Bonusspill

Siden hjulene ikke spinner har man ikke gratisspinn i Gonzo’s Quest. Man har Free Falls i stedet. Bonusspillet er altså Free Falls, og klarer man å få tre Inka-masker i gull fra venstre til høyre utløses Free Falls-funksjonen. Wild-symbolet kan også erstatte en eller flere av disse. Får man dette blir Gonzo i ekstase. Da låses nemlig porten til El Dorado opp. Det betyr 10 Free Falls, og flere kan man vinne under en slik runde. Og gevinstene kan multipliseres mellom 3 og 15 ganger.

Konklusjon

Gonzo’s Quest var innovativt da det ble lansert. Avalanche-teknologien og flott grafikk gjorde det raskt populært. Spillet fra NetEnt holder fremdeles koken og er så absolutt verdt noen runder når man besøker favorittcasinoet på nettet.